Foglalás
Bezár

3 kirándulási tipp Simontornya környékén a várak és romok szerelmeseinek

Az utazás egyik fontos célja az új élmények, kultúrák és a történelem emlékeinek felfedezése. A régi korok legizgalmasabb helyszínei, a csodás kastélyok, ódon várak és várromok ma is várják a látogatókat. Ezek a történelmi emlékek nem csupán kövekből és falakból állnak. Mesélnek nekünk egy-egy korszakról, uralkodókról és az egyszerű emberek hétköznapjairól.


Ismerje meg a Fried Kastély Hotel közelében fekvő, felfedezésre váró úticélokat:



Simontornyai Vár és Vármúzeum



Salamon fia, Simon alországbíró 1277-ben építtette a tornyot a településen, amelynek ez az építmény lett később a névadója is. A vár a történelem során többször esett át változáson. Az eredetileg reneszánsz lakótoronyból ágyútorony lett, ablakait lőrésekké alakították át, majd a huszadik század második felében feltárták a vár középkori és reneszánsz maradványait, 1975 óta működik a vármúzeum.

A látogatókat ma már egy alkalmazás is segíti, amely végig vezeti a látogatót a Simontornyai vár területén. Családos és csoportos tárlatvezetésre is van lehetőség.

Tovább a vár weboldalára: https://simontornyaivar.hu/

Pipó vára – Ozora



A Fried Kastély Hoteltől 15 km-re található a reneszánsz hangulatot idéző várkastély, amelyet a firenzei kereskedőcsalád sarja Filippo Scolari (1369–1426), magyarországi nevén Ozorai Pipo építtetett. Zsigmond király híres törökverő lovagját a szerelem láncolta Ozorához. Miután nőül vette a vidék urának leányát, Ozorai Borbálát, nagyszabású építkezésbe kezdett, gótikus stílusban. A vár díszítése leginkább az itáliai városi palotákra emlékeztetett.

A 16. század elején a várat reneszánsz stílusban építették át, majd a történelem nyomait viselte a török ostromot követően. Újabb átépítéseket követően napjainkban az ozorai várkastély a reneszánsz korszakot idézi.

Ma a várkastély élményházként működik. Bebarangolható a belső udvar és az emeleti történeti termek is, majd a látogatók sétálhatnak egyet a pihenőkertben.

Tovább a vár weboldalára: https://pipovarkastely.hu/

Festetics-kastély – Dég



A köznemesi Festetics család a 18. század során emelkedett a Dunántúl legnagyobb birtokosai közé. A keszthelyi kastélyt építtető Festetics Kristóf örökségéből vették meg fiai a dégi birtokot, amely végül a kisebbik fiú, Lajos birtokába került. Festetics Lajost tekintjük a dégi családág alapítójának.

A kastély tervezését a neves építészre, Pollack Mihályra bízták. A klasszicista épületet szimmetrikus, szabályos geometriai elemek jellemzik, de van néhány érdekessége, rendhagyó megoldása is, például az ovális díszterem nem a központban, hanem egyik sarkán került megépítésre, illetve a bejárathoz nem lépcsősor, hanem kavicsos rámpa vezet.

Magyarország legnagyobb szabású angolkertjét a dégi kastélypark három patak találkozásánál alakították ki, ez Magyarország legnagyobb területű tájképi kertje. A park minden évszakban kiváló kirándulóhely, páratlan látványélményt nyújt. A Fried Kastély hoteltől 21 km-re fekvő vár és park felfedező túrákra, vízparti sétákra, piknikezésre egyaránt tökéletes helyszín.

Tovább a vár weboldalára: https://degikastely.hu/

Fedezze fel Simontornya és környéke várait, történelmi építményeit! A kirándulások során személyesen megtapasztalja, hogyan éltek az emberek évszázadokkal korábban és bepillantást nyerhet a különböző építészeti stílusok világába.

Ha felkeltettük az érdeklődését, várjuk szeretettel szállodánkban.

Megnézem az ajánlatokat

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!