H-7081 Simontornya
Malom út 33.
Tel.: +36/74 - 486-560
Fax.: +36/74 - 486-233
Mobil: +36/30 - 742-30-91
Email: info@friedhotel.hu

pincefejlec2

A helyi borkultúrát tekintve Simontornya elhelyezkedése kifejezetten ideális. A város a Tolna borvidéken, a Dunántúl egyik legmelegebb területén található, mely lehetővé teszi a kiváló helyi borok termelését. A szőlőtermesztés hagyománya a város területén a Fried Kastély építtetője, Fried Imre idejére nyúlik vissza. Az általa megalkotott, mára tradíciókká vált fortélyoknak köszönhetően jeleskedik pincészetünk a magas minőségű borok készítésében. A Fried Kastély Pincészet hosszú évek óta a Tolna borút része, 2011 óta pedig egy nemzetközi borút egyik állomásának is mondhatja magát.

tamasiboraPincészetünk kiválóságát az elmúlt években nyert hazai és nemzetközi díjak sokasága is alátámasztja. A Kiskőrösi Nemzetközi Borversenyen ezüstérmet, az Országos Takarékbank borversenyén pedig arany- és ezüstérmet is sikerült nyernie borainknak, valamint a 2012-es évben a Tolnai Syrah vörösborunk a „Tamási város bora” címet nyerte el. Legfrissebb, 2014-es díjaink közé aTolna-Hegyhát Borrégió borversenyén a Tolnai Pinot Blanc, a Tolnai Olaszrizling és a Tolnai Blauburger boraink által elért ezüstérmek sorolhatóak.

A kastélyszállodánk gyönyörű környezetében elhelyezkedő és számos hagyományos, téglából épült Borospincénk mélyen megbúvó tölgyfahordókat rejt. A hordókban szakértőink igen ízletes kastélyborokat készítenek hagyományos eljárással, melyeket közvetlenül a hordókból, illetve lopóval kínálunk kóstolásra. Kiemelkedő vörösboraink közé tartozik a Tolnai Cabernet Sauvignon és a Tolnai Blauburger, a fehérborok szerelmeseinek pedig aTolnai Viktória Cuvée-t és a Tolnai Chardonnay-t ajánljuk. Szőlős- és gyümölcsöskertünkben arra is lehetőség nyílik, hogy több mint 10 fajta csemegeszőlőt és számos gyümölcsöt a vendégek maguk szedhessenek le az ágakról és fogyaszthassák el a fák hűs árnyékában.

Vendégeink megtekinthetik a többszáz éves, múzeumként működő borospincénket is. Az eredeti állapotában megőrzött borospince a hagyományos, régi borászati eszközökkel van felszerelve.

Fried BlauburgerFried Tolnai SyrahTolnai Viktoria CuveeFried Chardonnay

 

boros pince tomoritettBorospincénk hatalmas fedett Panoráma terasza egész évben számos programunk helyszínéül szolgál, köszönhetően annak, hogy vendégeink számára káprázatos panorámát kínál a kastélyra, a városra, a környező tavakra és a Sióra. Ősszel szeretettel várjuk vendégeinket a szüretre és az azt övező mulatságra, ahol a házigazdákkal együtt, akár a gyerekek is kipróbálhatják a szőlőpréselés és a mustkészítés fortélyait hagyományos tradíciók alapján, valamint feleleveníthetik a régi falusi szokásokat.

 

panorama terasz

Éttermünk és bárunk kínálatában egyaránt megtalálhatók különleges boraink, melyekről nem csak honlapunkon, hanem a szobákban elhelyezett borlapok segítségével is tájékozódhatnak. 

Lepje meg szeretteit és barátait egy üveg borral a Fried Kastély Pincészettől!

 A recepción és bárunkban lehetősége nyílik arra, hogy borainkat kedvezményes áron megvásárolhassa, sőt már online is rendelhet tőlünk. 

borok sorbanOnline megrendelés:

A kastélyborok között megtalálhatóak a tolnai borvidékre jellemző fajták, valamint különleges egyedi házasítással készített borok. Finom ebéd vagy vacsora után, baráti társaságban, de akár egy könyv olvasása mellett is egy pohár bor kellemes kísérő. A kínálatunkban szereplő borok most már a honlapunkon keresztül is megrendelhetőek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A borokat postai utánvéttel tudjuk eljuttatni. 
Minimális rendelés egy karton (6 üveg 0.75l)

A különleges borválogatásunk kedvezményes ára:

7.680 Ft / 6 üveg


Vörös borok:
 
Fried Tolnai „ Mózsé” Cuvée, száraz - 1280 Ft
Fried Tolnai „ Mózsé” Cuvée, félédes  - 1280 Ft
Fried Tolnai Cabernet Sauvignon, száraz - 1580 Ft
Fried Tolnai Blauburger, száraz - 1580 Ft
Fried Tolnai Syrah, száraz - 1580 Ft

Rosé borok: 
Fried Tolnai Kékfrankos Rosé, száraz - 1480 Ft

Fehér borok: 
Fried Tolnai „ Viktória” Cuvée, száraz - 1180 Ft
Fried Tolnai „ Viktória” Cuvée, félédes - 1280 Ft
Fried Tolnai Olaszrizling, száraz - 1280 Ft
Fried Tolnai Chardonnay, száraz - 1280 Ft
Fried Tolnai Pinot Blanc, száraz - 1480 Ft

MIÉRT A FRIED KASTÉLYSZÁLLÓ **** ÉS ÉTTEREM?

Igazi gyöngyszem várja Önt Simontornyán, a Balaton környékén egy csendes Tolna megyei kisvárosban! A Fried Kastélyszálló **** és Étterem számos nívós díjat tudhatott magáénak az elmúlt évek során, voltunk többek között az Év Hotelje, az Év Legszebb Szállodája, bekerültünk Magyarország legkedveltebb szálláshelyei közé és megszereztük a Magyar Turizmus Minőség Díjat 2014-ben; valamint számos magas rangú diplomata, miniszter és közismert személyiség is megfordult mára kastély falai közt.

Az álomszép, több hektáros francia kastélypark és a Birtokot körülölelő szőlődombok, erdők és gyönyörű tájak, igazán nyugodt környezetet biztosítanak a pihenni vágyóknak. "Az otthonból a családba” – röviden, ám ars poeticánkhoz híven így jellemezhetnénk azokat a meghitt napokat, amelyeket Vendégeink szállodánkban eltölthetnek.

Olvass tovább...

kastélyszálloda logovadász logoquality webÉv Kastélyszállója

Fried Kastélyszálló **** és Étterem

Copyright Fried Kastélyszálló. Minden jog fenntartva. Honlapkészítés

 Wellness, Szállás, Kastélyszálló, Rendezvényhelyszín