Foglalás
Bezár

Buddhista szentély a birtokon

Különleges látnivalót fedezhetnek fel vendégeink a Fried kastély közelében.

Tudta?

Kastélyhotelünk szomszédságában, a Mózsé-hegyen gyümölcsfák ölelésében található Magyarország egyetlen vietnámi buddhista szentélye, a Dai Bi (szívünknek kedves) pagoda, melynek felszentelése 2018. szeptember 19-én ünnepi keretek között zajlott.

A szentély a szállodánkhoz tartozó birtokon található. Hátulról a hegy „támasztja”, bejárata a Sió folyóra néz.

Vietnámi gyökerek

A szerény alapterületű, azonban autentikus vietnámi stílusban épült pagoda már messziről felkelti a látogatók figyelmét a jellegzetes kettős hajlított tetővel, melyet sárkányok díszítenek. A pagoda ajtaját két szent szobra őrzi: egyikük az erőt szimbolizálja (kardot tart a kezében), a másik pedig a tudást.

Mielőtt belép a látogató

Az épület minden apró részlet a vietnámi stílust tükrözi. A pagoda ajtaját is vietnámi stílusban, tömör rózsafából faragták.
  • Az ajtó alsó részén a négy jellegzetes szent állat - sárkány, oroszlán, teknős és főnixmadár - látható,
  • míg a felső részén a négy évszak növényei jelennek meg: cédrus – a tél, krizantém – az ősz, bambusz – a nyár és egy keleti tavaszi virág – tavasz.

A négy évszak, a négy szent állat, illetve az erőt és a tudást szimbolizáló szent szobra az egész világot szimbolizálja.

Csodás belső tér

A szentélyben lévő harang Hue volt császárvárosból, a vietnámi buddhizmus bölcsőjéből érkezett. A Szent Teremben minden tárgy Vietnámból származik. A buddhista oltáron kívül a templomban Hung király – a nemzet alapítója – oltára is megtalálható.
Látogasson el hozzánk és élvezze a szentély békéjét!

A Dai Bi pagoda ajtaja mindig nyitva áll mindenki előtt és várja a zarándokokat is. A szentély látogatására minden nap 11:30-kor van lehetőség. A programon való részvételi igényét kérjük a szálloda recepcióján jelezze.

Foglalja le szállását a szentély szomszédságában!

Megnézem az ajánlatokat

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!